Bahan-bahan ( 10 - 15 Orang )
- ~ Ikan Tenggiri ( Sederhana)
- ~ 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
- ~ 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
- ~ 3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
- ~ Sedikit garam, serbuk perasa, Halia
Cara-cara
- 1. Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
- 2. Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
- 3. Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
- 4. Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.
- 5. Selamat mencuba masakan dari Negeri Di Bawah Bayu ( Sabah )
RESEPI ASAL : NURAINI
0 comments:
Post a Comment